top of page
Search

UCL | Surpriză uriașă | Manchester City - Lyon 1-3 | Cupa MIHAI IVĂNCESCU


A doua surpriză mare în sferturile Champions League a avut-o protagonistă pe Lyon. După Leipzig , francezii merg și ei în semifinale, după ce au eliminat Manchester City în urma unui meci nebun.

Britanicii au început în forță meciul și au ratat prima șansă în minutul 3, dar Marcal a respins. La cealaltă poartă, același Marcal a avut o șansă de a marca. Lyon a deschis scorul în minutul 24, prin Cornet, iar reușita a fost validată cu ajutorul VAR-ului.

City a ratat apoi o șansă mare, însă portarul Anthony Lopes a intervenit eroic. Tot Lopes a mai avut o paradă la lovitura liberă a lui De Bruyne, iar până la pauză trupa lui Guardiola a fost mai periculoasă, cu două șanse importante.În partea secundă, City a alergat după egalare, dar portarul francezilor a mai avut o paradă la o altă lovitură liberă a lui De Bruyne. City a egalat în cele din urmă în minutul 69, când De Bruyne a pus latul la pasa lui Sterling.

Gabriel Jesus nu l-a putut învinge pe Lopes, însă în minutul 79 francezii au înscris din nou, după ce Dembele a fost lansat perfect și a scăpat spre poartă.

În minutul 86 s-a petrecut poate cea mai mare ratare a anului, după ce Sterling nu a nimerit poarta goală din 5 metri. Câteva secunde mai târziu, Lyon a dat lovitura decisivă, prin Dembele. De Bruyne nu a mai putut schimba nimic, în ciuda ultimei ocazii avute, iar Manchester City - Lyon s-a terminat 1-3.Astfel, după ce au eliminat Juventus în optimi, francezii mai bifează o performanță uriașă și se califică în semifinale. Ultima dată când au mai jucat în penultimul act al Champions League s-a întâmplat în urmă cu 10 ani.

În semifinale, Lyon va întâlni Bayern Munchen, care a eliminat Barcelona cu un incredibil 8 - 2.

Sursa : DigiSport.ro


19 views0 comments

Comments


bottom of page