top of page
Search

STOP fotbalului în România | UEFA a amânat toate meciurile din Champions League și Europa LeagueFRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice pe teritoriul României

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări.În urma ultimelor noutăţi legate de infectarea cu virusul COVID-19 în Europa şi după deciziile legate de acest lucru luate de diferite guverne, toate meciurile din competiţiile UEFA intercluburi programate săptămâna viitoare au fost amânate'', se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Săptămâna viitoare urmau să se joace patru partide din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, pe 17 şi 18 martie, meciurile din manşa a doua a optimilor Europa League, pe 19 martie, partide în sferturile de finală ale UEFA Youth League, pe 17 şi 18 martie.

În urma acestor amânări, au fost amânate şi tragerile la sorţi ale partidelor din sferturile de finală ale Champions League şi Europa League, care urmau să aibă loc pe 20 martie.

UEFA i-a invitat joi pe reprezentanţii celor 55 de asociaţii membre, împreună cu conducerea Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), cu reprezentanţii European Leagues şi ai FIFPro să ia parte la o videoconferinţă pe 17 martie, pentru a discuta viitorul fotbalului european în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Premier League suspendă meciurile

Premier League a anunţat vineri că a suspendat toate meciurile de fotbal până cel puţin la 3 aprilie, iar reluarea campionatului Angliei pe 4 aprilie va depinde de un aviz medical al autorităţilor sanitare.

Într-o şedinţă de urgenţă, acţionarii Premier League au decis în unanimitate suspendarea meciurilor, iar data de 4 aprilie, de reluare a competiţiei, va depinde de un aviz medical conform condiţiilor sanitare la acel moment.

Meciurile din liga secundă au fost de asemenea suspendate, la fel ca şi cele din ligile patronate de England Football League. De asemenea nu se vor disputa nici meciurile din campionatul feminin.

Premier League se confruntă deja cu două cazuri pozitive la coronavirus: antrenorul echipei Arsenal, spaniolul Mikel Arteta, şi atacantul Callum Hudson-Odoi, de la Chelsea.

Alţi cinci jucători de la Bournemouth se află în autoizolare, după ce au prezentat simptome caracteristice virusului Covid-19, la fel ca echipele Everton şi Watford, care au anunţat, vineri, că sunt în izolare din cauza unor posibile cazuri de infectare cu coronavirus.

14 views0 comments

Comments


bottom of page