top of page
Search

Fotbalul în colaps | Copiii și juniorii cei mai afectați | Cupa MIHAI IVĂNCESCU


Poate cei mai afectați în toată această perioadă au fost copiii. Școlile s-au închis, cluburile unde făceau sport, la fel, așa că foarte mulți dintre ei au rămas în case, captivi în fața tehnologiei și a lipsei de mișcare. În completarea acestei probleme vine și businessul cluburilor de copii și juniori, care nu s-au mai putut susține financiar în tot acest timp.

Fenomenul care se poate transforma într-o uriașă problemă de sănătate națională. Amatori și profesioniști, consacrați și juniori, psihologi și antrenori, medici și oameni de afaceri, toți își strigă disperarea.

Peste un milion de oameni care făceau sport de plăcere se descurcă acum doar individual sau forțând legea.

Zeci de mii de angajați din sistem au ajuns ori în șomaj tehnic, ori neplătiți și fără perspectivă. Proprietarii de afaceri în domeniu sunt pe buza falimentului, sub povara costurilor și a restricțiilor.

Unii părinți sunt speriați și evită să trimită copiii la antrenamente,chiar dacă acestea se desfășoară în grupuri restrânse.

Au dispărut și sponsorii

Cheltuielile unei școli de fotbal sunt destul de consistente(închiriere terenuri, salarii antrenori etc), fără a mai socoti impozitele la stat,contabil,jurist. Cotizația lunară a unui copil este între 150 și 250(cluburile din București) de lei. Majoritatea cluburilor se bazau pe taxele pe care le plăteau părinții.

Problema e că nu se mai pot obține nici sponsorizări, pentru că în situația actuală,cu pandemia aceasta,se închid firmele și lucrurile se îndreaptă înspre niște previziuni pesimiste.

Cum se implică statul în Germania

Problemele pe care le au cluburile sportive din România există peste tot. Cum s-a descurcat Marcel Răducanu, posesorul unei școli de fotbal în Dortmund care în ultimele două luni nu a mai încasat taxele de la părinți?

Marcel Răducanu :

Statul german ne despăgubește pe toți, ne achită banii pe care i-am fi luat din cotizații. Guvernul a stabilit recent că putem face antrenamente, însă numai cu câte un copil. Așa ceva e inutil la grupele mici, că e nevoie de dueluri unu la unu, pentru dezvoltarea tehnicii, n-aș avea ce să lucrez cu un singur copil! Din cauza asta am ales să țin școala închisă în continuare și statul continuă să mă plătească. O voi redeschide atunci când vor fi posibile antrenamentele normale sau măcar în grupuri mici".


Sursa : Gsp.ro

91 views0 comments

Comments


bottom of page