top of page
Search

A murit Paolo Rossi, unul din cei mai mari fotbaliști ai Italiei


Fostul mare atacant Paolo Rossi, campion mondial cu Italia în 1982 atunci când a fost și golgheterul turneului final, a murit la 64 de ani din cauza unei boli incurabile.

Paolo Rossi a jucat toată cariera în Itaia, la echipele Juventus Torino, Como, Vicenza, Perugia, Milan şi Hellas Verona. A obţinut şase trofee cu Juventus, între care şi Cupa Cupelor în 1984. Pentru naţionala Italiei a evoluat în 48 de meciuri şi a înscris 20 de goluri, în perioada 1977-1986.

Fostul mare atacant a fost protagonistul Campionatului Mondial din 1982 și a adus trofeul Italiei cu cele șase goluri ale sale, deși venea după o suspendare de doi ani pentru implicare într-o rețea de trucare de meciuri. Rând pe rând, italienii lui Enzo Bearzot au trecut de Brazilia lui Zico, Argentina lui Maradona, Polonia lui Boniek și în finală de Germania lui Rummenigge.

Biografia lui Paolo Rossi se intitulează ”Am făcut să plângă Brazilia”, iar în paginile sale atacantul își amintește de hattrick-ul realizat în victoria cu 3-2 în fața sud-americanilor despre care s-a spus că au avut în 1982 cea mai frumoasă echipă din istorie cu Zico și Socrates.

”Victoria cu Brazilia a fost cadoul meu pentru Enzo Bearzot. Destinul mi-a luat doi ani din viaţă, însă m-a răsplătit cu cel mai preţios trofeu”, scrie Rossi în cartea sa.

Dumnezeu să-l odihnească!


18 views0 comments
bottom of page