Search

Mihai Ivăncescu | Au trecut 16 ani de la dispariția lui "Mișu" Ivăncescu.


Astăzi,1 ianuarie,se împlinesc 16 ani de la dispariția unuia dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai echipei fanion a orașului,Steagul Roșu Brașov. 

Mihai Ivăncescu este unul dintre cei mai importanți jucători de fotbal pe care i-a dat Brașovul. A jucat nu mai puțin de 338 meciuri oficiale, din care peste 200 în Divizia „A” (acum Liga 1) pentru Steagul Roșu Brașov(FC Brașov). Pentru două mici perioade a apărut și-n ograda concitadinei „stegarilor”, la Tractorul Brașov. 

În 1970 a prins vaporul pentru Mexic, unde împreună cu alți doi colegi de la Brașov, Nicolae Pescaru și Stere Adamache, a făcut parte din lotul României prezent la Cupa Mondială. 

După încheierea activității de jucător a rămas în lumea fotbalului, ca arbitru, om de executiv sau, în ultima perioadă a vieții, observator federal. „Mișu” Ivăncescu a fost declarat Maestru al Sportului (1975) și Cetățean de Onoare al municipiului Brașov (2002). Din nefericire, viața ne face ca de 16 ani să vorbim la timpul trecut despre Mihai Ivăncescu. Atunci, pe 1 ianuarie 2004, a părăsit, prematur, scena vieții. 

În fiecare vară, în memoria distinsului fotbalist, la Brașov se organizează un turneu de fotbal pentru copiii și juniori – CUPA „Mihai Ivăncescu”, care-n vara acestui an va ajunge la ediția a 12-a. 

Mihai Ivăncescu împreună cu familia : soția Viola și cei doi băieți,Mihai și Dragoș. 


59 views

Twitter

Follow us

Facebook

Become a Fan

  • Twitter Metallic
  • Facebook Metallic
Contact:

Tel: 0726475022

Sponsor Tehnic
Design by Facemark
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now